Gå til innholdet

Termiske sikter og skuddsituasjoner

Det er en ting med termisk som det er svært viktig å få frem, DU MÅ VÆRE 100% SIKKER PÅ HVA DU LØSNER SKUDD MOT!

Jeg har med gru sett videoer på You Tube hvor jegere skyter på en liten sort flekk blandt enormt mye kvist og kratt, det er 100% uforsvarlig, det finnes ikke en eneste skytter i hele verden som da vet om man skyter på en person som tar en snarvei igjennom skogen, en hund, en rev, eller annet!

Med termisk så er det slik at jo rimeligere og dårligere oppløsning du har, jo mer kornete vil bilde være.

Selv har jeg i mange år foretrukket en kombinasjon  av termisk håndholdt, for å oppdage villsvin raskt, og så har jeg brukt et clip on nattsikte, slik at man ser nøyaktig hva man skyter på.

De siste årene har prisen på termisk i god kvalitet blitt så folkelig at dette ikke er nødvendig lenger, men det gjelder kun om man "bruker hue" !

(Selv så benytter jeg meg nå av Stellar SQ 50 og Falcon FQ35.)

Om man f.eks har den rimeligste termiske clip on, eller et rimelig termisk kikkertsikte, og man har en kombinasjon av varm bakke og yr/regn vil bilde du ser være av en så dårlig kvalitet på litt avstand at du antagelig ikke helt ser hva du ser på, da løsner man aldri noe skudd.

Mitt råd er å legge mest penger i den enheten du har tenkt å bruke på ditt våpen, og evt en rimeligere modell som du bruker til å søke av områder med.

 

TIPS:

Om du synes det blir mye penger å investere i både termisk håndholdt og termisk kikekrtsikte, så kan du fint legge alle pengene i et termisk kikkertsikte som du for ekesmpel monterer med en Contessa hurtigmontasje.
Da kan du ta av sikte fra rifla uten å ha treffpunktforandring, og slikt sett søke mer effektivt i områder etter dyr.

Når du da ser noe, er det enkelt og lydløst å sette HikMicroen på rifla igjen, så er du klar når dyra er nærme nok:-)

Adresse
Lundekroken 20, 3940 Porsgrunn
Telefon
48 48 38 70
E-postadresse
post@jaktfall.no
Foretaksregisteret
NO 895 372 242 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business