Gå til innholdet

Gode råd om batterier og bruk av nattoptikk/ termisk.

La det være sagt først som sist, alt av termisk og nattoptikk bruker batterier, og om du ender opp i en situasjon hvor du ser at batterisøylen i din termiske håndholdte, eller enda verre: i ditt sikte, synker drastisk, ja da kan angsten for strømkutt bli så stor at jakta oppleves mer som stress enn spenning!

Du kan ha ekstra batteri tilgjengelig, og enkelte kan også bruke batterier som ikke er oppladbare i reserve.

Oppladbare reservebatterier er både dyre, og for lett å miste! (Selverfart:-))

Siden flere og flere håndholdte, termiske kikkertsikter og nattsikter er koblet opp mot en app, så vil også mobilen kunne trekke mye strøm, spesielt når det er bitende kaldt med mange minusgrader!

 

Jeg har selv løst dette ved å ha en kraftig powerbank i venstre brystlomme, utfra denne så har jeg en ledning som passer til termisk kikkertsikte/ termisk håndholdt, og en som passer mobilen.
Det er ren og skjær luksus å vite at man ikke går tom for strøm, ferdig snakka! :-)

 

Da kan du også for eksempel lade opp hodelykter og annet ved behov!

Min powerbank er på 20.000mah og kostet "blod" den gang, nå får du en powerbank i god kvalitet på 20.000-30.000 mah til svært gode priser (helt ned i godt under 400,-)

Jeg anbefaler å gå for minimum 20.000 mah.

FORDEL MED POWERBANK:

I en stresset situasjon så er det fort gjort at det batteriet du tar ut av enheten, ikke havner i bukselomma, men glir ut av bukselomma og lydløst legger seg til å hvile i snøen, uten at du er klar over det...

Eller at det faller ned på et kaldt finergulv med en skrekkelig HØY LYD!


Eller at man setter batteriet i feil vei, sliter med å få gjengene til å entre, eller rett og slett mister batterilokket ut av hendene! (Fryktelig følelse...)

 

Så hør på mine erfaringer, bruk en powerbank når enheten din kan lades direkte fra en powerbank! :-)

I situasjoner hvor man ikke kan lade batteriet i enheten, f.eks ved bruk av HikMicro Alpex:

Om du har reservebatterier ala CR 123A som IKKE er Lithium batterier, så er det da lurt å oppbevare disse i en lomme med glidelås inn mot kroppen din, så de ike taper fpor mye strøm v kaldt vær.

Du bør tilstrebe å kun benytte Lithium batterier, fordi de tåler brutalt mye mer kulde, og du kan aldri få syrelekkasje i din enhet, som du kan få med alkaline batterier, om du glemmer å ta de ut av enheten etter bruk.

Strøm og sånn:

mah og Ah:

Et batteri på for eksempel 3,2 Ah (HikMicro) er det samme som 3200mah.

Milli-ampertimer (mAh) er betegnelsen som forteller hvor mye strøm batteriet kan lagre. – Jo høyere mAh, jo mer strøm og bedre kapasitet.  En mobiltelefon har et batteri med kapasitet på omtrent 2500 til 3000 mAh, (altså 2,5 til 3,0 Ah)

Da forstår du litt mer om batterimengde, samt en powerbanks fortreffelighet ved kaldt vær:-)

Adresse
Lundekroken 20, 3940 Porsgrunn
Telefon
48 48 38 70
E-postadresse
post@jaktfall.no
Foretaksregisteret
NO 895 372 242 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business